Restaurangen

DSC_8061_-Söderköpings Brunn_

I vår restaurang serveras det lunch måndag till fredag, medan kvällarna bjuder på mat ifrån vår à la carte-meny. Du kan kan även njuta av att glas vin till maten från vår vinlista med ett sortiment av viner från hela världen. På eftermiddagarna, tisdag till lördag kl15-16, serverar vi Brunnens Afternoon Tea med nybakade scones med marmelader, nygräddade våfflor med sylt och grädde, tårta och hembakade kakor.

 

Vår matfilosofi

Vi strävar alltid efter är att ge gästen den bästa slutprodukten genom att ta ansvar för vår jord, tänka på miljön och respektera råvaran. När det gäller kött och grönt försöker vi i den mån det är möjligt att använda svenska råvaror och gärna med så korta transportsträckor som möjligt. Den fisk som serveras kommer för det mesta från Atlanten, Sverige och Norge. Vi ser även till att alltid ha koll på att all fisk från havet kommer från hållbart fiske där det finns stadiga bestånd. Om du som gäst är intresserad av vilka regioner, zoner och fångstsätt som använts, fråga gärna.

Successivt jobbar vi med att byta ut frukostbuffén så att den blir helt ekologisk och KRAV-certifierat. Detta är ett steg mot att bli ett Svanenmärkt hotell.

Restaurangen

DSC_8061_-Söderköpings Brunn_

I vår restaurang serveras det lunch måndag till fredag, medan kvällarna bjuder på mat ifrån vår à la carte-meny. Du kan kan även njuta av att glas vin till maten från vår vinlista med ett sortiment av viner från hela världen. På eftermiddagarna, tisdag till lördag kl15-16, serverar vi Brunnens Afternoon Tea med nybakade scones med marmelader, nygräddade våfflor med sylt och grädde, tårta och hembakade kakor.

Vår matfilosofi

Vi strävar alltid efter är att ge gästen den bästa slutprodukten genom att ta ansvar för vår jord, tänka på miljön och respektera råvaran. När det gäller kött och grönt försöker vi i den mån det är möjligt att använda svenska råvaror och gärna med så korta transportsträckor som möjligt Den fisk som serveras kommer för det mesta från Atlanten, Sverige och Norge. Vi ser även till att alltid ha koll på att all fisk från havet kommer från hållbart fiske där det finns stadiga bestånd. Om du som gäst är intresserad av vilka regioner, zoner och fångstsätt som använts, fråga gärna.

Successivt jobbar vi med att byta ut frukostbuffén så att den blir helt ekologisk och KRAV-certifierat. Detta är ett steg mot att bli ett Svanenmärkt hotell.

Utbud

Frukost

Måndag-fredag 07.00-09.00
Lördag & söndag 08.00-10.30

Ring och förboka ert besök tack.

Fest- och bröllopsmeny
Afternoon tea

Tisdag-lördag: kl 15.00-16.00

Njut av nybakade scones med marmelader, nygräddade våfflor med sylt och grädde, tårta och hembakade kakor.

Pris: 295 kr inkl. ett glas mousserande (annars 235 kr)

Dagens Lunch
Weekend Meny

Måndag, onsdag, fredag och söndag

Välkomstdrink

Förrätt:
Rökt fasanbröst, serveras med rödbetspytt och  calvadosvinägrette.

Varmrätt:
Lättrimmad torskrygg, färserat kräfthuvud, savoykål, krossad potatis och kräftsås.

Dessert:
Dubbel chokladbavaroise toppad med krossade pistagenötter.

Dryck:

Från källaren:
Vinpaket 420kr
Pinot Noir, Kloster Eberbach, Rheingau, Tyskland
Mâcon-Bussieres Les Clos, Drouhin, Bourgogne, Frankrike
Moscato d’Asti, Massoliono, Piemonte, Italien

Avec:
Cognac 50kr/cl
Grönsted´s Extra  

Whiskey 50kr/cl
Glenlivet 18y

Rom 45kr/cl
Plantation XO

 

Tisdag, torsdag och lördag

Välkomstdrink

Förrätt:
Halstrad pilgrimsmussla, smörstekt blomkål, tryffel och höstäpple.

Varmrätt:
Grönpepparkryddat hjortinnanlår med kantareller, persiljerotspuré, viltsky och potatisbakelse.

Dessert:
Vaniljparfait med nougatcreme och hallon.

Dryck:

Från källaren:
Vinpaket 420kr
Vette, San Leonardo, Trentino-Alto Adige, Italien
Menut, Mas Martinet, Priorat, Spanien
Red Roses, Kracher, Burgenland, Österrike

Avec:
Cognac 50kr/cl
Grönsted´s Extra  

Whiskey 50kr/cl
Glenlivet 18y

Rom 45kr/cl
Plantation XO

Barnmeny

Pasta Bolognese – 75 kr

Oxfilé med pommes och gräddsås – 95 kr
Tenderloin with french fries and cream sauce

Pannkakor med sylt och grädde – 65 kr
Pancakes with jam and cream

Glass med topping – 45 kr
Ice cream with topping