Restaurangen

DSC_8061_-Söderköpings Brunn_

I vår restaurang serveras det lunch måndag till fredag, medan kvällarna bjuder på mat ifrån vår à la carte-meny. Du kan kan även njuta av att glas vin till maten från vår vinlista med ett sortiment av viner från hela världen. På eftermiddagarna, tisdag till lördag, serverar vi Brunnens Afternoon Tea med nybakade scones med marmelader, nygräddade våfflor med sylt och grädde, tårta och hembakade kakor.

 

Vår matfilosofi

Vi strävar alltid efter är att ge gästen den bästa slutprodukten genom att ta ansvar för vår jord, tänka på miljön och respektera råvaran. När det gäller kött och grönt försöker vi i den mån det är möjligt att använda svenska råvaror och gärna med så korta transportsträckor som möjligt. Den fisk som serveras kommer för det mesta från Atlanten, Sverige och Norge. Vi ser även till att alltid ha koll på att all fisk från havet kommer från hållbart fiske där det finns stadiga bestånd. Om du som gäst är intresserad av vilka regioner, zoner och fångstsätt som använts, fråga gärna.

Successivt jobbar vi med att byta ut frukostbuffén så att den blir helt ekologisk och KRAV-certifierat. Detta är ett steg mot att bli ett Svanenmärkt hotell.

Restaurangen

DSC_8061_-Söderköpings Brunn_

I vår restaurang serveras det lunch måndag till fredag, medan kvällarna bjuder på mat ifrån vår à la carte-meny. Du kan kan även njuta av att glas vin till maten från vår vinlista med ett sortiment av viner från hela världen. På eftermiddagarna, tisdag till lördag, serverar vi Brunnens Afternoon Tea med nybakade scones med marmelader, nygräddade våfflor med sylt och grädde, tårta och hembakade kakor.

Vår matfilosofi

Vi strävar alltid efter är att ge gästen den bästa slutprodukten genom att ta ansvar för vår jord, tänka på miljön och respektera råvaran. När det gäller kött och grönt försöker vi i den mån det är möjligt att använda svenska råvaror och gärna med så korta transportsträckor som möjligt Den fisk som serveras kommer för det mesta från Atlanten, Sverige och Norge. Vi ser även till att alltid ha koll på att all fisk från havet kommer från hållbart fiske där det finns stadiga bestånd. Om du som gäst är intresserad av vilka regioner, zoner och fångstsätt som använts, fråga gärna.

Successivt jobbar vi med att byta ut frukostbuffén så att den blir helt ekologisk och KRAV-certifierat. Detta är ett steg mot att bli ett Svanenmärkt hotell.

Utbud

Frukost

Tisdag-fredag: kl. 07:00-10:00
Lördag-söndag: kl. 08:00-10:30

Ring och förboka ert besök tack.

Fest- och bröllopsmeny
Afternoon tea

Fredag-lördag: kl 14:00-16:00

Pris 295 kr inkl. ett glas mousserande (annars 235 kr)

 

 

Weekend Meny

Måndag, onsdag, fredag och söndag

Förrätt:
Lättrökt ankbröst med rotfrukts timbal, portvinsreduktion och friterad schalottenlök.


Varmrätt:
Svensk halstrad röding med gul morotspuré, musselskum, forellrom, sparris och färskpotatis.


Dessert:
En kula hemlagad sorbet med färska bär. (Fråga personalen om kvällens smak.)

 

Tisdag, torsdag och lördag

Förrätt:
Toast Skagen, toppad med löjrom, citron och picklad rödlök.

Varmrätt:
Svensk oxfilé serveras med kroketter med chili och tryffel samt pepparsås och ostronskivling.

Dessert:
Vit chokladmousse smaksatt med rom serveras med jordgubbar i chilisockerlag och kolaflarn.

Barnmeny

Pasta Bolognese – 75 kr

Oxfilé med pommes och gräddsås – 95 kr
Tenderloin with french fries and cream sauce

Pannkakor med sylt och grädde – 65 kr
Pancakes with jam and cream

Glass med topping – 45 kr
Ice cream with topping