Restaurangen

middag

I restaurangen kan man äta lunch måndag till fredag. På kvällarna serverar vi à la carte. I vår vinlista finns ett sortiment med viner från hela världen. På eftermiddagarna, måndag till lördag serverar vi Brunnens afternoon tea med bl.a. nybakade scones med marmelader, nygräddade våfflor med sylt och grädde, tårta och hembakade kakor.

Vår matfilosofi

När det gäller kött och grönt försöker vi i den mån det är möjligt att använda svenska råvaror och gärna med så korta transporter som möjligt.

När det gäller fisk så kommer det mesta från Atlanten, Sverige och Norge. Vi har alltid koll så att allt från havet kommer från hållbart fiske där det finns stadiga bestånd. Vi vet alltid från vilka regioner, zoner samt fångstsätt om det är så att man är intresserad som gäst.

Det vi strävar efter är att ge gästen den bästa slutprodukten genom att ta ansvar för vår jord, tänka på miljön och respektera råvaran.

Vi byter successivt ut frukostbuffén så den blir helt ekologisk och KRAV-certifierat, det är ett steg mot att bli ett Svanenmärkt hotell.

Restaurangen

middag

I restaurangen kan man äta lunch måndag till fredag. På kvällarna serverar vi à la carte.

I vår vinlista finns ett sortiment med viner från hela världen.

Måndag till lördag, på eftermiddagarna, serverar vi Brunnens afternoon tea med bl.a. nybakade scones med marmelader, nygräddade våfflor med sylt och grädde, tårta och hembakade kakor.

Vår matfilosofi

När det gäller kött och grönt försöker vi i den mån det är möjligt att använda Svenska råvaror och gärna med så korta transporter som möjligt.

När det gäller fisk så kommer det mesta från Atlanten, Sverige och Norge, vi har alltid koll så att allt från havet kommer från schysst fiske där det finns stadiga bestånd, vi vet alltid från vilka regioner, zoner samt fångstsätt om det är så att man är intresserad som gäst.

Det vi strävar efter är att ge gästen den bästa slutprodukten genom att ta ansvar för vår jord, tänka på miljön och respektera råvaran.

Vi byter successivt ut frukostbuffén så den blir helt ekologisk, detta är ett steg mot att bli ett Svanenmärkt hotell

Våra Menyer

Frukost

Vår härliga frukostbuffé är inte enbart till för våra hotellgäster. Ni är varmt välkomna utifrån om ni är sugna på en god frukost!

Tänk på att boka i förväg på telefon 0121-109 00

Buffén står framdukad på följande tider:

Vardag: 06:00-10:00

Lördag & söndag samt helgdagar: 08:00-10:30

Måndag – Fredag 150 kr/vuxen 75 kr/ barn upp till 12 år
Lördag & Söndag 175 kr/vuxen 85 kr/ barn upp till 12 år

Välkomna att boka!

Brunnens Klassiker

Brunnens Klassiska Rätter

Bar Meny 

Skagen

Räkor – majonnäs – löjrom - pepparrot – dill – surdeg
159kr

Oxkinds lasagne

Pasta -Pecorino – tomat – ruccola - vitlök
189kr

Rydberg

Oxfile – lök – potatis – fransk senapskräm – äggula – rödvinsås
219kr

Kalvschnitzel

Kalvinnanlår – citron -ansjovis–kapris – stekt potatis -ärtor – rödvinsås

Festmenyer

Menyerna gäller för minst 10 personer av samma meny (man kan ej blanda menyer, undantaget om det finns vegetarianer i sällskapet som vill ha vegetarisk meny) och förbeställes en vecka i förväg på telefonnummer 0121-10900

Meny 1.
Crepes HKH (dillhollandaisestuvade räkor)
Kalvfilé Oscar med pommes parisienne
Hemgjord vaniljglass med varm hjortronsylt & punschgrädde
675 kr/person.

Meny 2.
Laxlindad skaldjursbakelse med avokadocréme och löjrom
Filet Mignon Black & White
Chokladcréme med hallonbavaroise & saltlakritsmaräng
705 kr/person.

Meny 3.
Skagencanapé
Oxfilé med pepprig cognacsgräddsås & potatisterrine
Créme brûlée med bärsallad
650 kr/person.

Meny 4.
Kallrökt lax fylld med kräftröra & dillpannacotta
Grillad kalvrygg med tryffelsås samt primörer & pommes fondant
Tobleroneparfait med crunch, chokladkex & säsongens frukter
590 kr/person.

Meny 5.
Kryddosttarte med husets citrongravade lax
Hjortytterfilé med gräddbräserade kantareller och rostad mandelpotatis
Nougatparfait med pecannötsflarn
645 kr/person.

Meny 6.
Skaldjurssallad med Rhode Islandsås & Toast Melba
Ugnsbakad piggvar med rödvinsås, rödlökssmör, primörer & pressad potatis
Chokladterrine med myltade bär & italiensk maräng
725 kr/person.

Meny 7.
Ankleverparfait med portvinskokta fikon och rågbrödschips
Rödingfilé med nykokt sparris och löjromshollandaise
Chokladmousse i nät med färska hallon
595 kr/person.

Meny 8. (vegetariskt alternativ)
Kryddig ostpaj med rotfruktcrudité
Spenat och ricottafylld savoykål med ljummen bulgursallad och rostad paprikasky
Dessert – välj från ovanstående menyer
450 kr/person.

Afternoon tea

Brunnens Afternoon Tea
Förbokas alltid

Serveras fredagar, ibland även övriga vardagar kl 15.00-16.00 och på lördagar mellan 14.00-17.00

Vi serverar följande:
– Våfflor med sylt & grädde
– Scones med hemgjorda marmelader & ostar
– Kakor från Brunnens bageri
– Frukt
– Kaffe & Te, saft till barnen

På fredagar och lördagar serveras även paj med sallad.
Glutenfria & laktosfria alternativ finns att erbjuda ( förbeställes )

Pris
Vardag: 145 kr/person, 90 kr/barn 3-12 år
Fredag och Lördag: 235 kr/person, 150 kr/barn 3-12 år.

 Vänligen ring och förboka på telefon 0121-109 00

Student & Balmenyer

Modernare variant:
-Sallad på serranoskinka, färsk sparris & trädgårdstomater samt rucculacrème &  surdegscrutonger.
-Örtöverbakad kalvrygg med ragu på merguezkorv & bönvariation samt pistou & en grön cheesecake
-Chokladbakelse smaksatt med tonkabönor serveras med passionsfruktssorbet samt hallon &  myntakompott.
Pris: 595 kr.

En klassiker:
-Skagen toppad med dillsallad serveras med Toast Melba & en citronklyfta
-Fläskfilé Charlemagne serveras med portvinsstuvade champinjoner, Bearnaise sås, en grillad  plommontomat, löksauterad  Haricots Verts samt persiljestekt Pommes Parisienne
-Hemlagad vaniljglass med färska jordgubbar, chokladsigill & vispad grädde
Pris: 595 kr.

Vegetarisk meny:
-Rödbetscarpaccio med rostad nötmüsli, senapskål & raspad pepparrot samt kallpressad rapsolja  & getostcrème
– Zucchinilindad smörbönspuck med en potatis- & blomkålsterrine serveras med rostad  plommontomatsallad & lökcrème
-Vaniljparfait med bär och hallonsås
Pris: 440 kr.

I dessa menyer ingår en välkomstdrink (mousserande vin), en flaska mellanöl alternativt mineralvatten/läsk till förrätten, 1½ glas vin av god kvalitet, alternativt en flaska öl eller cider klass 3 till varmrätten. Menyerna kan bara beställas i samband med bokning av studentbal.

Vinlista
Dagens rätt

Dagens rätt v 3

Serveras på Söderköpings Brunn mellan kl. 11:30-15:00

Måndag 20/1
Stekt rödtungafilé med curryrostade räkor, skirat smör och purjolöksstomp

***
Kalvfärslasagne toppad med tomatsås och hyvlad parmesan

 Tisdag 21/1

Yakitorimarinerad lax med sesamrostad Pak Choi och pilaffris

***

Kycklinggryta med kokos, bambuskott, curry och mango

Onsdag 22/1

Stekt torskfilé toppad med gubbröra, vitvinssås och pressad potatis

***

Helstekt svensk rapsgriskotlett med choronsås, baconbrynta grönsaker och stråpotatis

 Torsdag  23/1

 Skaldjursgratinerad spättafilé med pommes duchesse

***

Persiljejärpar med gräddsås, lingon, ärtor och rostad potatis

Fredag  24/1

Bohusgryta med aioli och vitlöksbröd
 ***

Biffstek med brynta champinjoner, dragonsmör, rödvinssås och ruccolapotatis

Veckans vegetariska

 Krämig tagliatelle med pumpa och salvia

***

 Kikärtsjärpe med bakad purjolök och tomatsås

Sallad, smör, bröd, lättdryck, kaffe med hembakat ingår
Pris 120 kr
Fisk & skaldjur är naturligtvis MSC märkt från ett hållbart fiske.

Vi eftersträvar närproducerade och svenska råvaror.

Fråga personalen om du är allergisk eller har intolerans mot något födoämnen?

Med reservation för ändringar i menyn

A la Carté

A la carte

Förrätter

Löjrom

Smetana -Västerbottenost- Rödlök- Svartkål
189kr

Pilgrimsmussla

Hollandaise- Vintertryffel- Ponzu –Rotsaker
149kr

Råbiff

Svensk Oxfilé – Lök – Chorizo – Paprika – Märg
167kr

Svartrot

Smörkokt Svartrot – Äggula – Brioche – Lakrits – Dragon
137kr

Varmrätter

Röding

 Kantarell -Palsternacka -Forellrom – Rosmarin – Vittvin
249kr

Ryggbiff

Svartrot-Kålrabbi-Anklever-Tranbär
279kr

Bjärekyckling

Kyckling  -Puylinser – Wrångebäck – Morot –Timutpeppar
217kr

 Aubergine

Fermenterad Chili – Sichuan Peppar – Enoki – Palsternacka
198kr

Desserter

Annanas

Mango – Ris - Mynta
125kr

Messmör

Whisky - hjortron
127kr

Choklad Trio

Sorbet  –  Mousse – Fondant
149kr

Två Chokladtryfflar
60 kr

Ett gott slut
Två sorters tryffel, dubbel espresso & 2 cl lagrad rom

115 kr

 

Helgdagens

Helgdagens

Serveras lördagar

 mellan  13:00-16:00

Förrätt

Tre sorter sill med klassiska tillbehör
***

Toast Skagen
***

Fransk ostgratinerad löksoppa

Varmrätt


Parmesanöverbakad lax med basilikasås bakad tomat

och rostad mandelpotatis

***

Grillspett på svensk fläskfilé med husets barbecuesås och friterad klyftpotatis

Dessert

Vit chokladmousse med exotiska frukter och kolasmulor

*  *  *

Citronpaj med marängtäcke

* * *

Friterad brie med varma hjortron och persilja

1 rätt  185 :-


2 rätter 295:-  3 rätter 345:-

Fisk och skaldjur är naturligtvis MSC märkt från hållbart fiske.
Vi eftersträvar närproducerade och svenska råvaror

Med reservation för ändringar i menyn

Konferensmeny

 Konferens meny V 4

LUNCH

Måndag Kräftfärserad rödtunga med saffransås och gräslökspotatis

                                

Tisdag Lax au four med örtrostade rotsaker och limecrème            

Onsdag Bakad torskrygg med karljohansvampsås, Serranochips och jordärtskockspuré

                 

Torsdag Smörstekt hälleflundra med Rieslingsås, örtrostad blomkål och potatisbakelse

 

 Fredag Halstrad rödingfilé med hummerhollandaise, dillslungad potatis och sockerärtor

   Till konferenslunchen serveras alltid ett köttalternativ eller vegetariskt.

MIDDAG

Förrätt:
Löjromscheesecake toppad med räkor, lime och örtsallad

Huvudrätt:

Nattbakad hjortytterfilé med potatis och morotsterrin kastanjepuré, enbärssås och friterad grönkål

Dessert

Kahlua pannacotta med färska hallon och mandelflarn

 

Med reservation för ändringar i menyn

Är du allergisk eller har intolerans mot något födoämne? Fråga personalen

 

Barnmeny

Spagetti Bolognese
75 kr

Oxfilé med pommes frites och bearnaisesås
Tenderloin with french fries and bearnaisesauce
95 kr

Laxspett med färsk potatis och limecrème
Salmon skewers with fresh potato and limecream

95 kr

Plättar med sylt och grädde
Small pancakes with jam and cream

65 kr

Glass med topping
Ice cream with topping
45 kr

Barn upp till och med 12 år kan få rätter från a la carte-matsedeln till halva priset.