Restaurangen

middag

I restaurangen kan man äta lunch måndag till fredag. På kvällarna serverar vi à la carte. I vår vinlista finns ett sortiment med viner från hela världen. På eftermiddagarna, måndag till lördag serverar vi Brunnens afternoon tea med bl.a. nybakade scones med marmelader, nygräddade våfflor med sylt och grädde, tårta och hembakade kakor.

Vår matfilosofi

När det gäller kött och grönt försöker vi i den mån det är möjligt att använda svenska råvaror och gärna med så korta transporter som möjligt.

När det gäller fisk så kommer det mesta från Atlanten, Sverige och Norge. Vi har alltid koll så att allt från havet kommer från hållbart fiske där det finns stadiga bestånd. Vi vet alltid från vilka regioner, zoner samt fångstsätt om det är så att man är intresserad som gäst.

Det vi strävar efter är att ge gästen den bästa slutprodukten genom att ta ansvar för vår jord, tänka på miljön och respektera råvaran.

Vi byter successivt ut frukostbuffén så den blir helt ekologisk och KRAV-certifierat, det är ett steg mot att bli ett Svanenmärkt hotell.

Restaurangen

middag

I restaurangen kan man äta lunch måndag till fredag. På kvällarna serverar vi à la carte.

I vår vinlista finns ett sortiment med viner från hela världen.

Måndag till lördag, på eftermiddagarna, serverar vi Brunnens afternoon tea med bl.a. nybakade scones med marmelader, nygräddade våfflor med sylt och grädde, tårta och hembakade kakor.

Vår matfilosofi

När det gäller kött och grönt försöker vi i den mån det är möjligt att använda Svenska råvaror och gärna med så korta transporter som möjligt.

När det gäller fisk så kommer det mesta från Atlanten, Sverige och Norge, vi har alltid koll så att allt från havet kommer från schysst fiske där det finns stadiga bestånd, vi vet alltid från vilka regioner, zoner samt fångstsätt om det är så att man är intresserad som gäst.

Det vi strävar efter är att ge gästen den bästa slutprodukten genom att ta ansvar för vår jord, tänka på miljön och respektera råvaran.

Vi byter successivt ut frukostbuffén så den blir helt ekologisk, detta är ett steg mot att bli ett Svanenmärkt hotell

Våra Menyer

Frukost

Vår härliga frukostbuffé är inte enbart till för våra hotellgäster. Ni är varmt välkomna utifrån om ni är sugna på en god frukost!

Tänk på att boka i förväg på telefon 0121-109 00

Buffén står framdukad på följande tider:

Vardag: 06:00-10:00

Lördag & söndag samt helgdagar: 08:00-10:30

Måndag – Fredag 150 kr/vuxen 75 kr/ barn upp till 12 år
Lördag & Söndag 175 kr/vuxen 85 kr/ barn upp till 12 år

Välkomna att boka!

Brunnens Klassiker

Brunnens Klassiska Rätter

Bar Meny 

Skagen

Räkor – majonnäs – löjrom - pepparrot – dill – surdeg
159kr

Oxkinds lasagne

Pasta -Pecorino – tomat – ruccola - vitlök
189kr

Rydberg

Oxfile – lök – potatis – fransk senapskräm – äggula – rödvinsås
219kr

Kalvschnitzel

Kalvinnanlår – citron -ansjovis–kapris – stekt potatis -ärtor – rödvinsås

Festmenyer

Menyerna gäller för minst 10 personer av samma meny (man kan ej blanda menyer, undantaget om det finns vegetarianer i sällskapet som vill ha vegetariskt alternativ) och förbeställes en vecka i förväg på telefonnummer 0121-10900 eller info@sbrunn.se

 

Klassiker
Förrätt:
Toast Skagen med löjrom, örtsallad och surdeg
Varmrätt:
Oxfilé Rossini med potatis & silverlökskaka
alt.
Sjötunga Walewska med pommes duchesse

Dessert:
Crème brûlée med vaniljglass & rårörda bär
649:-

Skog
Förrätt:
Sotad rensadel med röbetskräm, enbärssirap, gransalt samt svamp i olika texturer

Varmrätt
Nattbakad hjortytterfilé med potatis & morotsterrine, kastanjepuré, murkelsås samt friterad grönkål

Dessert
Hjortronparfait med drömsmul, honungspärlor, hjortronkräm samt mockasponge
579:-

Hav
Förätt:
Hemrökt Salmalax med forellrom, ostronemulision, torkade alger, samt gurka och dill

Varmrätt:
Smörstekt hälleflundra med brynt smörmajonäs, havskräfta rostade rotsaker samt Riesling sås

Dessert:
Texturer på ananas med salt maräng, kolakräm samt rostad kokos

549:-

Gård
Förätt:
Carpaccio på gårdsanka med syrade rotsaker, äggcrème, rågbröd samt örter

Varmrätt:
Örtcrustad lammfilé med fänkålstzatziki, rostad rotsellerikaka, rödvinssås samt glaserad sparris

Dessert:
Sockerbränd anklever med krossat wienerbröd, körsbärssås samt chokladsorbet och getostskum

529:-

Afternoon tea

Brunnens Afternoon Tea
Förbokas alltid

Serveras fredagar, ibland även övriga vardagar kl 15.00-16.00 och på lördagar mellan 14.00-17.00

Vi serverar följande:
– Våfflor med sylt & grädde
– Scones med hemgjorda marmelader & ostar
– Kakor från Brunnens bageri
– Frukt
– Kaffe & Te, saft till barnen

På fredagar och lördagar serveras även paj med sallad.
Glutenfria & laktosfria alternativ finns att erbjuda ( förbeställes )

Pris
Vardag: 145 kr/person, 90 kr/barn 3-12 år
Fredag och Lördag: 235 kr/person, 150 kr/barn 3-12 år.

 Vänligen ring och förboka på telefon 0121-109 00

Student & Balmenyer

Modernare variant:
-Sallad på serranoskinka, färsk sparris & trädgårdstomater samt rucculacrème &  surdegscrutonger.
-Örtöverbakad kalvrygg med ragu på merguezkorv & bönvariation samt pistou & en grön cheesecake
-Chokladbakelse smaksatt med tonkabönor serveras med passionsfruktssorbet samt hallon &  myntakompott.
Pris: 595 kr.

En klassiker:
-Skagen toppad med dillsallad serveras med Toast Melba & en citronklyfta
-Fläskfilé Charlemagne serveras med portvinsstuvade champinjoner, Bearnaise sås, en grillad  plommontomat, löksauterad  Haricots Verts samt persiljestekt Pommes Parisienne
-Hemlagad vaniljglass med färska jordgubbar, chokladsigill & vispad grädde
Pris: 595 kr.

Vegetarisk meny:
-Rödbetscarpaccio med rostad nötmüsli, senapskål & raspad pepparrot samt kallpressad rapsolja  & getostcrème
– Zucchinilindad smörbönspuck med en potatis- & blomkålsterrine serveras med rostad  plommontomatsallad & lökcrème
-Vaniljparfait med bär och hallonsås
Pris: 440 kr.

I dessa menyer ingår en välkomstdrink (mousserande vin), en flaska mellanöl alternativt mineralvatten/läsk till förrätten, 1½ glas vin av god kvalitet, alternativt en flaska öl eller cider klass 3 till varmrätten. Menyerna kan bara beställas i samband med bokning av studentbal.

Vinlista
Dagens rätt

Dagens rätt v 8

Serveras på Söderköpings Brunn mellan kl. 11:30-15:00

Måndag 17/2

Laxpudding med skirat smör, senapssås och ärtor

***
Plommonspäckad fläskkarré med äpplemos och gräddsås

 Tisdag 18/2

Halstrad koljarygg med rostad spetskål, het paprikasås och örtslungad mandelpotatis

 ***

Kycklingwok med cashewnötter och äggnudlar

Onsdag 19/2

Skaldjursgratinerad torskloin med pommes duchesse

***

Grönpepparbiff med portvinssås och fransk potatisgratäng

 Torsdag  20/2

Stekt rödtungafilé med saffransrostad blomkål, vittvinssås och potatisstomp

*** 

Stekt rimmat fläsk med löksås och rårörda lingon

Fredag  21/2

Halloumiburgare med chipottledressing och pommes frites
 ***

Biffstek med lök, skysås och stekt potatis

 Veckans vegetariska  

Krämig pumpapasta med spetskål och svarta bönor

***

Ugnsbakad rödbeta med selleripuré , ghettos och mandel

Sallad, smör, bröd, lättdryck, kaffe med hembakat ingår
Pris 120 kr

Fisk & skaldjur är naturligtvis MSC märkt från ett hållbart fiske.

Vi eftersträvar närproducerade och svenska råvaror.

Fråga personalen om du är allergisk eller har intolerans mot något födoämnen?

Med reservation för ändringar i menyn

Á la Carte

Á la carte

Förrätter

Löjrom

Smetana -Västerbottenost- Rödlök- Svartkål
189kr

Pilgrimsmussla

Hollandaise- Vintertryffel- Ponzu –Rotsaker
149kr

Råbiff

Svensk Oxfilé – Lök – Chorizo – Paprika – Märg
167kr

Svartrot

Smörkokt Svartrot – Äggula – Brioche – Lakrits – Dragon
137kr

Varmrätter

Röding

 Kantarell -Palsternacka -Forellrom – Rosmarin – Vittvin
249kr

Ryggbiff

Svartrot-Kålrabbi-Anklever-Tranbär
279kr

Bjärekyckling

Kyckling  -Puylinser – Wrångebäck – Morot –Timutpeppar
217kr

 Aubergine

Fermenterad Chili – Sichuan Peppar – Enoki – Palsternacka
198kr

Desserter

Annanas

Mango – Ris - Mynta
125kr

Messmör

Whisky - hjortron
127kr

Choklad Trio

Sorbet  –  Mousse – Fondant
149kr

Två Chokladtryfflar
60 kr

Ett gott slut
Två sorters tryffel, dubbel espresso & 2 cl lagrad rom

115 kr

 

Weekend Meny

Weekend Fredag

Förrätt

Löjrom

Smetana -Västerbottenost- Rödlök- Svartkål

Varmrätt

Bjärekyckling

Kyckling  -Puylinser – Wrångebäck – Morot –Timutpeppar

Dessert

Choklad Trio

Sorbet  –  Mousse – Fondant

 

Weekend Lördag

Förätt

Pilgrimsmussla

Hollandaise- Vintertryffel- Ponzu –Rotsaker

Varmrätt

Ryggbiff

Svartrot-Kålrabbi-Anklever-Tranbär

Dessert

Messmör

Whisky - hjortron

 

 

Helgdagens

Helgdagens

Serveras lördagar

 mellan  13:00-16:00

Förrätt

Tre sorter sill med klassiska tillbehör
***

Toast Skagen
***

Fransk ostgratinerad löksoppa

Varmrätt


Parmesanöverbakad lax med basilikasås bakad tomat

och rostad mandelpotatis

***

Grillspett på svensk fläskfilé med husets barbecuesås och friterad klyftpotatis

Dessert

Vit chokladmousse med exotiska frukter och kolasmulor

*  *  *

Citronpaj med marängtäcke

* * *

Friterad brie med varma hjortron och persilja

1 rätt  185 :-


2 rätter 295:-  3 rätter 345:-

Fisk och skaldjur är naturligtvis MSC märkt från hållbart fiske.
Vi eftersträvar närproducerade och svenska råvaror

Med reservation för ändringar i menyn

Konferensmeny

Konferens meny V 8

LUNCH

Måndag Kräftfärserad gösfilé med dillsås, örtpotatis och saltbakad gulbeta                        

Tisdag Koljarygg med peccorinotäcke, basilikasås, confiterad kvisttomat

och sparrisrisotto

Onsdag Örtbakad rödingfilé med smörslungade kålskott, Chablissås och purjolökspotatis

Torsdag Wallenbergare med potatispuré, brynt smör och ärtor 

Fredag Stekt laxloin på paprikabulgur med rotsaker i saffranssky

MIDDAG

Förrätt:  Gratinerad gravlaxcanapé

***
Huvudrätt: Hjortytterfilé med murklor i gräddsky serveras med potatisbaguette

***

Dessert: Hallonpannacotta med citrongrus och lakrisflarn

Till konferenslunchen serveras alltid ett köttalternativ eller vegetariskt.

Med reservation för ändringar i menyn

Är du allergisk eller har intolerans mot något födoämne? Fråga personalen

 

Barnmeny

Spagetti Bolognese
75 kr

Oxfilé med pommes frites och bearnaisesås
Tenderloin with french fries and bearnaisesauce
95 kr

Laxspett med färsk potatis och limecrème
Salmon skewers with fresh potato and limecream

95 kr

Plättar med sylt och grädde
Small pancakes with jam and cream

65 kr

Glass med topping
Ice cream with topping
45 kr

Barn upp till och med 12 år kan få rätter från a la carte-matsedeln till halva priset.