Restaurangen

middag

I restaurangen kan man äta lunch måndag till fredag. På kvällarna serverar vi à la carte. I vår vinlista finns ett sortiment med viner från hela världen. På eftermiddagarna, måndag till lördag serverar vi Brunnens afternoon tea med bl.a. nybakade scones med marmelader, nygräddade våfflor med sylt och grädde, tårta och hembakade kakor.

Vår matfilosofi

När det gäller kött och grönt försöker vi i den mån det är möjligt att använda svenska råvaror och gärna med så korta transporter som möjligt.

När det gäller fisk så kommer det mesta från Atlanten, Sverige och Norge. Vi har alltid koll så att allt från havet kommer från hållbart fiske där det finns stadiga bestånd. Vi vet alltid från vilka regioner, zoner samt fångstsätt om det är så att man är intresserad som gäst.

Det vi strävar efter är att ge gästen den bästa slutprodukten genom att ta ansvar för vår jord, tänka på miljön och respektera råvaran.

Vi byter successivt ut frukostbuffén så den blir helt ekologisk och KRAV-certifierat, det är ett steg mot att bli ett Svanenmärkt hotell.

Restaurangen

middag

I restaurangen kan man äta lunch måndag till fredag. På kvällarna serverar vi à la carte.

I vår vinlista finns ett sortiment med viner från hela världen.

Måndag till lördag, på eftermiddagarna, serverar vi Brunnens afternoon tea med bl.a. nybakade scones med marmelader, nygräddade våfflor med sylt och grädde, tårta och hembakade kakor.

Vår matfilosofi

När det gäller kött och grönt försöker vi i den mån det är möjligt att använda Svenska råvaror och gärna med så korta transporter som möjligt.

När det gäller fisk så kommer det mesta från Atlanten, Sverige och Norge, vi har alltid koll så att allt från havet kommer från schysst fiske där det finns stadiga bestånd, vi vet alltid från vilka regioner, zoner samt fångstsätt om det är så att man är intresserad som gäst.

Det vi strävar efter är att ge gästen den bästa slutprodukten genom att ta ansvar för vår jord, tänka på miljön och respektera råvaran.

Vi byter successivt ut frukostbuffén så den blir helt ekologisk, detta är ett steg mot att bli ett Svanenmärkt hotell

Våra Menyer

Frukost

Vår härliga frukostbricka är inte enbart till för våra hotellgäster. Ni är varmt välkomna utifrån om ni är sugna på en god frukost!

Tänk på att boka i förväg på telefon 0121-109 00

Brickorna serveras på följande tider:

Vardag: 07:00-09:00

Lördag & söndag samt helgdagar: 08:00-10:30

Måndag – Fredag 150 kr/vuxen 75 kr/ barn upp till 12 år
Lördag & Söndag 175 kr/vuxen 85 kr/ barn upp till 12 år

Just nu 25% rabatt

Välkomna att boka!

Brunnens Klassiker

Brunnens Klassiska Rätter

Bar Meny 

Skagen

Räkor – majonnäs – löjrom - pepparrot – dill – surdeg
159kr

Rydberg

Oxfile – lök – potatis – fransk senapskräm – äggula – rödvinsås
219kr

Kalvschnitzel

Kalvinnanlår – citron -ansjovis–kapris – stekt potatis -ärtor – rödvinsås

Festmenyer

Menyerna gäller för minst 10 personer av samma meny (man kan ej blanda menyer, undantaget om det finns vegetarianer i sällskapet som vill ha vegetariskt alternativ) och förbeställes en vecka i förväg på telefonnummer 0121-10900 eller info@sbrunn.se

 

Klassiker
Förrätt:
Toast Skagen med löjrom, örtsallad och surdeg
Varmrätt:
Oxfilé Rossini med potatis & silverlökskaka
alt.
Sjötunga Walewska med pommes duchesse

Dessert:
Crème brûlée med vaniljglass & rårörda bär
649:-

Skog
Förrätt:
Sotad rensadel med röbetskräm, enbärssirap, gransalt samt svamp i olika texturer

Varmrätt
Nattbakad hjortytterfilé med potatis & morotsterrine, kastanjepuré, murkelsås samt friterad grönkål

Dessert
Hjortronparfait med drömsmul, honungspärlor, hjortronkräm samt mockasponge
579:-

Hav
Förätt:
Hemrökt Salmalax med forellrom, ostronemulision, torkade alger, samt gurka och dill

Varmrätt:
Smörstekt hälleflundra med brynt smörmajonäs, havskräfta rostade rotsaker samt Riesling sås

Dessert:
Texturer på ananas med salt maräng, kolakräm samt rostad kokos

549:-

Gård
Förätt:
Carpaccio på gårdsanka med syrade rotsaker, äggcrème, rågbröd samt örter

Varmrätt:
Örtcrustad lammfilé med fänkålstzatziki, rostad rotsellerikaka, rödvinssås samt glaserad sparris

Dessert:
Sockerbränd anklever med krossat wienerbröd, körsbärssås samt chokladsorbet och getostskum

529:-

Afternoon tea

Brunnens Afternoon Tea
Förbokas alltid

Serveras fredagar, ibland även övriga vardagar kl 15.00-16.00 och på lördagar mellan 14.00-17.00

Vi serverar följande:
– Våfflor med sylt & grädde
– Kakor från Brunnens bageri
– Frukt
– Kaffe & Te, saft till barnen

Glutenfria & laktosfria alternativ finns att erbjuda ( förbeställes )

Pris
Vardag: 145 kr/person, 90 kr/barn 3-12 år
Fredag och Lördag: 235 kr/person, 150 kr/barn 3-12 år.

Just nu 25 % rabatt

Vänligen ring och förboka på telefon 0121-109 00

Student & Balmenyer

Modernare variant:
-Sallad på serranoskinka, färsk sparris & trädgårdstomater samt rucculacrème &  surdegscrutonger.
-Örtöverbakad kalvrygg med ragu på merguezkorv & bönvariation samt pistou & en grön cheesecake
-Chokladbakelse smaksatt med tonkabönor serveras med passionsfruktssorbet samt hallon &  myntakompott.
Pris: 595 kr.

En klassiker:
-Skagen toppad med dillsallad serveras med Toast Melba & en citronklyfta
-Fläskfilé Charlemagne serveras med portvinsstuvade champinjoner, Bearnaise sås, en grillad  plommontomat, löksauterad  Haricots Verts samt persiljestekt Pommes Parisienne
-Hemlagad vaniljglass med färska jordgubbar, chokladsigill & vispad grädde
Pris: 595 kr.

Vegetarisk meny:
-Rödbetscarpaccio med rostad nötmüsli, senapskål & raspad pepparrot samt kallpressad rapsolja  & getostcrème
– Zucchinilindad smörbönspuck med en potatis- & blomkålsterrine serveras med rostad  plommontomatsallad & lökcrème
-Vaniljparfait med bär och hallonsås
Pris: 440 kr.

I dessa menyer ingår en välkomstdrink (mousserande vin), en flaska mellanöl alternativt mineralvatten/läsk till förrätten, 1½ glas vin av god kvalitet, alternativt en flaska öl eller cider klass 3 till varmrätten. Menyerna kan bara beställas i samband med bokning av studentbal.

Vinlista
Dagens rätt
Á la Carte
Weekend Meny
Helgdagens
Konferensmeny
Barnmeny

Spagetti Bolognese
75 kr

Oxfilé med pommes frites och bearnaisesås
Tenderloin with french fries and bearnaisesauce
95 kr

Laxspett med färsk potatis och limecrème
Salmon skewers with fresh potato and limecream

95 kr

Plättar med sylt och grädde
Small pancakes with jam and cream

65 kr

Glass med topping
Ice cream with topping
45 kr

Barn upp till och med 12 år kan få rätter från a la carte-matsedeln till halva priset.