Restaurangen

DSC_8061_-Söderköpings Brunn_

I vår restaurang serveras det lunch måndag till fredag, medan kvällarna bjuder på mat ifrån vår à la carte-meny. Du kan kan även njuta av att glas vin till maten från vår vinlista med ett sortiment av viner från hela världen. På eftermiddagarna, tisdag till lördag, serverar vi Brunnens Afternoon Tea med nybakade scones med marmelader, nygräddade våfflor med sylt och grädde, tårta och hembakade kakor.

 

Vår matfilosofi

Vi strävar alltid efter är att ge gästen den bästa slutprodukten genom att ta ansvar för vår jord, tänka på miljön och respektera råvaran. När det gäller kött och grönt försöker vi i den mån det är möjligt att använda svenska råvaror och gärna med så korta transportsträckor som möjligt. Den fisk som serveras kommer för det mesta från Atlanten, Sverige och Norge. Vi ser även till att alltid ha koll på att all fisk från havet kommer från hållbart fiske där det finns stadiga bestånd. Om du som gäst är intresserad av vilka regioner, zoner och fångstsätt som använts, fråga gärna.

Successivt jobbar vi med att byta ut frukostbuffén så att den blir helt ekologisk och KRAV-certifierat. Detta är ett steg mot att bli ett Svanenmärkt hotell.

Restaurangen

DSC_8061_-Söderköpings Brunn_

I vår restaurang serveras det lunch måndag till fredag, medan kvällarna bjuder på mat ifrån vår à la carte-meny. Du kan kan även njuta av att glas vin till maten från vår vinlista med ett sortiment av viner från hela världen. På eftermiddagarna, tisdag till lördag, serverar vi Brunnens Afternoon Tea med nybakade scones med marmelader, nygräddade våfflor med sylt och grädde, tårta och hembakade kakor.

Vår matfilosofi

Vi strävar alltid efter är att ge gästen den bästa slutprodukten genom att ta ansvar för vår jord, tänka på miljön och respektera råvaran. När det gäller kött och grönt försöker vi i den mån det är möjligt att använda svenska råvaror och gärna med så korta transportsträckor som möjligt Den fisk som serveras kommer för det mesta från Atlanten, Sverige och Norge. Vi ser även till att alltid ha koll på att all fisk från havet kommer från hållbart fiske där det finns stadiga bestånd. Om du som gäst är intresserad av vilka regioner, zoner och fångstsätt som använts, fråga gärna.

Successivt jobbar vi med att byta ut frukostbuffén så att den blir helt ekologisk och KRAV-certifierat. Detta är ett steg mot att bli ett Svanenmärkt hotell.

Utbud

Frukost

Tisdag-fredag: kl 07:00-09:00
Lördag-söndag: kl. 08:00-10:30

Ring och förboka ert besök tack.

Fest- och bröllopsmeny
Afternoon tea

Fredag-lördag: kl 14:00-16:00

Pris 295 kr inkl. ett glas mousserande (annars 235 kr)

 

 

Dagens lunch
Dagens lunch vecka 24
Serveras 11:30-14:00
Lunch, salladsbuffé, bordsvatten, kaffe och kaka. Pris 130 kr/person.
 
 
Klassiker:
Brunnens Wallenbergare på vårt vis, med klassiska tillbehör. (145kr)
 
Varmrökt Finnölax – potatissallad med dijonette, krispiga grönsaker och örter. Serveras med kall tångcaviarsås. (165kr)
 
Veckans veg:
Grönsakslasagne med tomat, fetaost och sallad.
 
Måndag:
Pasta Carbonara – bacon, grädde, parmesan, äggula, vitlök och persilja.
 
Tisdag:
Överbakad torskrygg med röd pesto, krämig parmesanpotatis, purjolök och persilja.
 
Onsdag:
Oxfilé sauté med grönpeppar, grädde, lök och rostad potatis.
 
Torsdag:
Fylld spättafilé med varmrökt laxmousse, vitvinssås, grön sparris, rödlök och kokt potatis.
 
Fredag:
Cordon Bleu – fläskschnitzel fylld med rökt skinka, emmentaler serveras med gröna ärter, skysås och stekt potatis.
 
 
Förboka gärna på info@sbrunn.se
 
Weekend Meny

Fredag/Onsdag

Förrätt: Hemrökt lax
Varmrätt: Ankbröst
Dessert: 3 sorters choklad

 

Lördag/Torsdag

Förrätt: Toast Skagen
Varmrätt: Oxfilé
Dessert: Crème brûlée

Barnmeny

Pasta Bolognese – 75 kr

Oxfilé med pommes och gräddsås – 95 kr
Tenderloin with french fries and cream sauce

Pannkakor med sylt och grädde – 65 kr
Pancakes with jam and cream

Glass med topping – 45 kr
Ice cream with topping

Midsommar

För att minimera trängsel så är restaurangen endast öppen för boende gäster.

Midsommarafton
Lunch 12.00 - 15.00

Midsommar tallrik:
Matjessill med gräddfil, gräslök, rödlök, gravad lax med hovmästarsås och dillpotatis, kokt ägg, västerbottenost, isländskt rågbröd och knäckebröd.

 

Midsommardagen
Lunch 12.00 - 15.00

Inkokt lax, tartarsås med sommarens primörer, citron och dillpotatis.

 

Musikunderhållning
Under dessa dagar kommer du också att kunna njuta av härliga toner från Roland Engdahls samt Debbi och Lasse. Roland kommer att spela mellan kl. 12:00-15:00 både midsommarafton och midsommardagen och Debbie och Lasse kommer att spela på midsommar kl. 17:00-20:00.