0121-109 00

info@sbrunn.se

Restaurangen

middag

I restaurangen kan man äta lunch måndag till fredag. På kvällarna serverar vi à la carte. I vår vinlista finns ett sortiment med viner från hela världen. På eftermiddagarna, måndag till lördag serverar vi Brunnens afternoon tea med bl.a. nybakade scones med marmelader, nygräddade våfflor med sylt och grädde, tårta och hembakade kakor.

Vår matfilosofi

När det gäller kött och grönt försöker vi i den mån det är möjligt att använda svenska råvaror och gärna med så korta transporter som möjligt.

När det gäller fisk så kommer det mesta från Atlanten, Sverige och Norge. Vi har alltid koll så att allt från havet kommer från hållbart fiske där det finns stadiga bestånd. Vi vet alltid från vilka regioner, zoner samt fångstsätt om det är så att man är intresserad som gäst.

Det vi strävar efter är att ge gästen den bästa slutprodukten genom att ta ansvar för vår jord, tänka på miljön och respektera råvaran.

Vi byter successivt ut frukostbuffén så den blir helt ekologisk och KRAV-certifierat, det är ett steg mot att bli ett Svanenmärkt hotell.

Restaurangen

middag

I restaurangen kan man äta lunch måndag till fredag. På kvällarna serverar vi à la carte.

I vår vinlista finns ett sortiment med viner från hela världen.

Måndag till lördag, på eftermiddagarna, serverar vi Brunnens eftermiddagskaffe med bl.a. nybakade scones med marmelader, nygräddade våfflor med sylt och grädde, tårta och hembakade kakor.

Vår matfilosofi

När det gäller kött och grönt försöker vi i den mån det är möjligt att använda Svenska råvaror och gärna med så korta transporter som möjligt.

När det gäller fisk så kommer det mesta från Atlanten, Sverige och Norge, vi har alltid koll så att allt från havet kommer från schysst fiske där det finns stadiga bestånd, vi vet alltid från vilka regioner, zoner samt fångstsätt om det är så att man är intresserad som gäst.

Det vi strävar efter är att ge gästen den bästa slutprodukten genom att ta ansvar för vår jord, tänka på miljön och respektera råvaran.

Vi byter successivt ut frukostbuffén så den blir helt ekologisk, detta är ett steg mot att bli ett Svanenmärkt hotell

Våra Menyer

Frukost

Vår härliga frukostbuffé är inte enbart till för våra hotellgäster. Ni är varmt välkomna utifrån om ni är sugna på en god frukost!

Tänk på att boka i förväg på telefon 0121-109 00

Buffén står framdukad på följande tider:

Vardag: 06:00-09:00
Lördag & söndag samt helgdagar: 08:00-10:00

22/6-13/8 serveras den mellan 8-10

Måndag – Fredag 150 kr/vuxen       75 kr/ barn upp till 12 år
Lördag & Söndag 175 kr/vuxen        85 kr/ barn upp till 12 år

Välkomna att boka!

Månadens Meny

Kungskrabba

Ramslök- Persilja- Fänkål- Vaktelägg

****

Svensk Oxfilé

Fermenterad kompottpeppar- Blå kongo
 

 ****

Rabarberparfait

Kardemumma- Passionsfrukt

 


 

 
 Tre rätter/ Three courses   595 kr


Till detta rekommenderar vi följande vinpaket:
We recommend following winepackage:

Till förrätten
Villa Wolf
Druva
: Riesling
Land: Tyskland
Ursprung: Pfalz

**

Till varmrätten

A Lisa
Druvor: Malbec, Merlot, Petit Verdot
Land: Argentina
Ursprung: Patagonien

***

 Till desserten
Beumes-de-Venise

Druvor: Muscat à Petit Grains
Land: Frankrike
Ursprung: Rhônedalen

  315 kr

Catering

Förrätter:

S.O.S 3 Sorters sill, ost och hembakat knäckebröd
exkl moms 110:- inkl moms 123:-

Kall halstrad gravlax med pepparot och dillcreme fraiche
exkl moms 115:- inkl moms 129:-

Lammcarpaccio från Smultronboda serveras med ramslökssmaksatt färskost
exkl moms 125:- inkl moms 140:-

Varmrätter:

Klassisk inkokt laxfilé med färsk potatis och dillmayonnaise
exkl moms 155:- inkl moms 174:-

Helstekt fläskfilé med sherryspetsad murkelsås och potatisterrine
exkl moms 170:- inkl moms 190:-

Stekt ankbröst med en cointreausky & svartpepparcreme, parisienne
exkl moms 180:- inkl moms 202:-

Dessert:

Vit chokladmousse serveras med färska jordgubbar
exkl moms 90:- inkl moms 100:-

Mangocheesecake med kall hallonreduktion
exkl moms 90:- inkl moms 100:-

Cappuccinopannacotta med chokladdoppad mandelskorpa
exkl moms 95:- inkl moms 106:- 

Vi hyr även ut allt för er fest. Stolar, bord, dukar, servetter, bestick samt glas och porslin. Stort som smått, ja allt som behövs för en riktigt lyckad tillställning hittar du hos oss. Välkommen att höra av dig så berättar vi gärna vad vi kan göra för att hjälpa just dig till ett lyckat arrangemang!

Festmenyer

Menyerna gäller för minst 10 personer och förbeställes en vecka i förväg på telefonnummer 0121-10900

Meny 1. 
Crepes HKH (dillhollandaisestuvade räkor)
Kalvfilé Oscar med pommes parisienne
Hemgjord vaniljglass med varm hjortronsylt & punschgrädde
675 kr/person. 

Meny 2. 
Laxlindad skaldjursbakelse med avokadocréme och löjrom
Filet Mignon Black & White
Chokladcréme med hallonbavaroise & saltlakritsmaräng
705 kr/person.

Meny 3. 
Skagencanapé
Oxfilé med pepprig cognacsgräddsås & potatisterrine
Créme brûlée med bärsallad
650 kr/person.

Meny 4. 
Kallrökt lax fylld med kräftröra & dillpannacotta
Grillad kalvrygg med tryffelsås samt primörer & pommes fondant
Tobleroneparfait med crunch, chokladkex & säsongens frukter
590 kr/person.

Meny 5. 
Kryddosttarte med husets citrongravade lax
Hjortytterfilé med gräddbräserade kantareller och rostad mandelpotatis
Nougatparfait med pecannötsflarn
645 kr/person.

Meny 6. 
Skaldjurssallad med Rhode Islandsås & Toast Melba
Ugnsbakad piggvar med rödvinsås, rödlökssmör, primörer & pressad potatis
Chokladterrine med myltade bär & italiensk maräng
725 kr/person.

Meny 7.
Ankleverparfait med portvinskokta fikon och rågbrödschips
Rödingfilé med nykokt sparris och löjromshollandaise
Chokladmousse i nät med färska hallon
595 kr/person.

Meny 8. (vegetariskt alternativ)
Kryddig ostpaj med rotfruktcrudité
Spenat och ricottafylld savoykål med ljummen bulgursallad och rostad paprikasky
Dessert – välj från ovanstående menyer
450 kr/person.

Student & Balmenyer

Modernare variant:
-Sallad på serranoskinka, färsk sparris & trädgårdstomater samt rucculacrème &  surdegscrutonger.
-Örtöverbakad kalvrygg med ragu på merguezkorv & bönvariation samt pistou & en grön cheesecake
-Chokladbakelse smaksatt med tonkabönor serveras med passionsfruktssorbet samt hallon &  myntakompott.
Pris: 595 kr.

En klassiker:
-Skagen toppad med dillsallad serveras med Toast Melba & en citronklyfta
-Fläskfilé Charlemagne serveras med portvinsstuvade champinjoner, Bearnaise sås, en grillad  plommontomat, löksauterad  Haricots Verts samt persiljestekt Pommes Parisienne
-Hemlagad vaniljglass med färska jordgubbar, chokladsigill & vispad grädde
Pris: 595 kr.

Vegetarisk meny:
-Rödbetscarpaccio med rostad nötmüsli, senapskål & raspad pepparrot samt kallpressad rapsolja  & getostcrème
– Zucchinilindad smörbönspuck med en potatis- & blomkålsterrine serveras med rostad  plommontomatsallad & lökcrème
-Vaniljparfait med bär och hallonsås
Pris: 440 kr.

I dessa menyer ingår en välkomstdrink (mousserande vin), en flaska mellanöl alternativt mineralvatten/läsk till förrätten, 1½ glas vin av god kvalitet, alternativt en flaska öl eller cider klass 3 till varmrätten. Menyerna kan bara beställas i samband med bokning av studentbal.

Vinlista
Dagens Rätt

Dagens rätt vecka 25
Serveras på Söderköpings Brunn 11:30-15:00

Måndag 17/6

Laxpudding med ärtor och skirat smör   
***
Hjortfärslimpa med enbärsgräddsås, rostad blomkål och potatispuré

 Tisdag 18/6

Pocherad torsk med äggsås, ångade primörer och kokt potatis
***
Nattbakad kotlettrad med rosépepparsås och potatisgratäng

Onsdag 19/6

Stekt rödspätta grenoble med brynt smör och rostad mandelpotatis 
***
Pannbiff med löksky, stekt kulpotatis och rostad spetskål

Torsdag 20/6

Västerbottenbakad regnbåge med chablissås och ugnsbakad palsternacka  
***
Biffstek mexicana med råstekt potatis och grillad majs 

Fredag 21/6

Midsommarbuffé 

Veckans vegetariska alternativ

Morotsfritters med mynta samt yoghurt och ristimbal 

***
Spenat och ricotta fylld cannelloni med tomat och basilika  

Inkl. salladsbuffé, smör, bröd, lättdryck & kaffe
120 kr

(Med reservation för ändringar i menyn)

Konferensmeny

 

Konferens meny V 24

LUNCH

   Måndag

Torskloin med vitvinssmörsås, rostad zucchini och örtpotatispuré

            Tisdag            

Stekt kungsflundrafilé med kapris och rödbetor och dillpotatis 

        Onsdag          

Stekt svensk gösfilé med sparris, Rieslingsås och örtpotatis

  Torsdag   

Ugnsbakad rödtunga med skogschampinjoner i gräslökssås samt potatis och savoykålsbakelse 

          Fredag             

Örtbakad lax med fänkålssås, bakad purjolök och duschessepotatis 

MIDDAG

Förrätt: Varmrökt laxrilette med senapscréme 
Huvudrätt: Helstekt lammytterfilé med potatis och vårlöks baguette samt rosmarinsky 
Dessert: Vitchokladpannacotta

Till konferenslunchen serveras alltid ett köttalternativ eller vegetariskt.

Med reservation för ändringar i menyn

Helgdagens

HELGDAGENS
Serveras lördagar & söndagar 13.00-16.00

Kl.16.00-21.00 serveras våra klassiker & A la carte.


Förrättsbuffé

Tre sorters sill med tillbehör gubbröra, lax ägghalvor med räkor, lagrade ostar, ostpaj, melon och lufttorkad skinka

Varmrätt

Potatisbakad rödingfilé med nykokt sparris, rostad citron och örthollandaise
***
Svensk biffstek med ramslökssmör, rödvinssky och rostad potatis samt friterad svartkål

Dessert

Djulas chokladtårta med halloncoulis, vaniljglass och vispad grädde
***

Rabarberparfait med färska bär

***

Päronpannacotta med choklad och mintganasch

Förrätt 159 SEK, Varmrätt  179 SEK, Dessert  89 SEK

3-rätter  375 SEK

Välkomna att boka bord !

A la Carte

FÖRRÄTTER/STARTERS

Kungskrabba
Ramslök – Persilja – Fänkål – Vaktelägg
Kingcrab with wildgarlic pannacotta, parsley, chili pickled fennel & egg

229 kr

Matjessill
 Gräddfil – Råg – Citron – Rödlök
 Pickled herring with sourcream jelly, Västerbottencheese, lemon, fried rye, pickled red onion, vinegarcream & dill

 163 kr

Anklårsravioli
 Svart vitlök – Gruyère – Franska bönor – Brynt smör
Duckleg with confit accuseravioli, gras, black garlic, lemonthyme, lightly fired butter, french beans & honeyroasted carrots 

 179 kr

 Burratamozzarella
Skogschampinjon – Tomat – Majonnäs – Kålrabbi
Burrata with mozarella, babyspinach, forestmushrooms, tomatoe & vinegarmayonnaise

159 kr

 

 VARMRÄTTER/MAIN COURSE

 Svensk gösfilé
Rabarber – Vårlök – Riesling – Sparrispotatis
 Butterfried pike perch from Swedish lakes with rhubarb and spring onions served with Riesling sauce & Ratte potato

297 kr

 Lammfilé 
Spetskål – Demiglace -Nötkross – Svartrot – Kronärtskocka
 Grilled fillet of lamb served withcabbage, demiglace, crushed nuts, salsify & arichoke

345 kr

 Svensk oxfilé  
Fermenterad kompottpeppar- Blå kongo
 Full-grain fillet og beef from Ugglarp with pepparsauce & deep-fried Blue Congo 

365 kr

Vegetariskt / Vegetarian

 Bucatinipasta
Svart vitlök – Ramslök – Sparris – Halloumi
Bucatini pasta with black garlic, asparagus and halloumi

235 kr

Klassiska rätter Ni alltid kan få hos oss:
Our Classic Dishes:

Halstrad gravlax serveras med dillstuvad potatis & hovmästarsås
Grilled cured salmon served with dill potatoes & mustard sauce  

200 kr

Kalvschnitzel a la Lagberg
serveras med ansjovissmör, kapris & citron
Vealschnitzel a la Lagberg served with anchovy butter, capers & lemon

220 kr

Biff a la Rydberg
Tärnad oxfilé, tärnad potatis & tärnad gul lök
serveras med Dijonsenaps crème & äggula

Beef Rydberg
Diced beef, diced potatoes and diced yellow onion served with
Dijon Mustard cream & egg yolk

230 kr

DESSERT/DESSERTS

Citronmousse
 Lakrits – Choklad – Basilika
Lemon mousse on licorice bottom served with chocolate ganache & basil

 159 kr

 Valnötsbrownie
Chèvre – Hallon – Rödbeta
Walnut brownie with salt baked beet, Chèvre ice-cream & raspberry- & red beat cream
 
139 kr

Rabarberparfait
Kardemumma – Passionsfrukt
Rhubarb parfait with cardamom crumble & Italian passion fruit meringue

125 kr

 Chokladtryffel 2 st
Two truffles

60 kr

Ett gott slut:
Två sorters tryffel, dubbel espresso & 2 cl lagrad rom
 Two truffles, double espresso & 2 cl rum

115 kr

Vi samarbetar med närliggande producenter och största möjliga mån svenska råvaror

Barnmeny

Spagetti Bolognese
89 kr

Grillkorv med pommes frites
89 kr

Friterad fisk med citronmajonäs och kokt potatis
89 kr

Köttbullar med gräddsås, kokt potatis samt lingonsylt
89 kr

Pannkakor med sylt och grädde
89 kr

Kycklingnuggets med sweetchili dressing och klyftpotatis
89 kr

Glass med topping
45 kr

Barn upp till och med 12 år kan få rätter från a la carte-matsedeln till halva priset.

Eftermiddagskaffe

Brunnens Eftermiddagskaffe
Förbokas alltid

Serveras fredagar och lördagar, ibland även övriga vardagar kl 15.00-16.00

Vi serverar följande:
– Våfflor med sylt & grädde
– Scones med hemgjorda marmelader & ostar
– Kakor från Brunnens bageri
– Frukt
– Kaffe & Te, saft till barnen

På fredagar och lördagar serveras även paj med sallad.
Glutenfria & laktosfria alternativ finns att erbjuda ( förbeställes )

Pris
Vardag: 145 kr/person, 90 kr/barn 3-12 år
Fredag och Lördag: 235 kr/person, 150 kr/barn 3-12 år.

 Vänligen ring och förboka på telefon 0121-109 00