0121-109 00

info@sbrunn.se

Restaurangen

middag

I restaurangen kan man äta lunch måndag till fredag. På kvällarna serverar vi à la carte. I vår vinlista finns ett sortiment med viner från hela världen. På eftermiddagarna, måndag till lördag serverar vi Brunnens afternoon tea med bl.a. nybakade scones med marmelader, nygräddade våfflor med sylt och grädde, tårta och hembakade kakor.

Vår matfilosofi

När det gäller kött och grönt försöker vi i den mån det är möjligt att använda svenska råvaror och gärna med så korta transporter som möjligt.

När det gäller fisk så kommer det mesta från Atlanten, Sverige och Norge. Vi har alltid koll så att allt från havet kommer från hållbart fiske där det finns stadiga bestånd. Vi vet alltid från vilka regioner, zoner samt fångstsätt om det är så att man är intresserad som gäst.

Det vi strävar efter är att ge gästen den bästa slutprodukten genom att ta ansvar för vår jord, tänka på miljön och respektera råvaran.

Vi byter successivt ut frukostbuffén så den blir helt ekologisk och KRAV-certifierat, det är ett steg mot att bli ett Svanenmärkt hotell.

Restaurangen

middag

I restaurangen kan man äta lunch måndag till fredag. På kvällarna serverar vi à la carte.

I vår vinlista finns ett sortiment med viner från hela världen.

Måndag till lördag, på eftermiddagarna, serverar vi Brunnens afternoon tea med bl.a. nybakade scones med marmelader, nygräddade våfflor med sylt och grädde, tårta och hembakade kakor.

Vår matfilosofi

När det gäller kött och grönt försöker vi i den mån det är möjligt att använda Svenska råvaror och gärna med så korta transporter som möjligt.

När det gäller fisk så kommer det mesta från Atlanten, Sverige och Norge, vi har alltid koll så att allt från havet kommer från schysst fiske där det finns stadiga bestånd, vi vet alltid från vilka regioner, zoner samt fångstsätt om det är så att man är intresserad som gäst.

Det vi strävar efter är att ge gästen den bästa slutprodukten genom att ta ansvar för vår jord, tänka på miljön och respektera råvaran.

Vi byter successivt ut frukostbuffén så den blir helt ekologisk, detta är ett steg mot att bli ett Svanenmärkt hotell

Våra Menyer

Frukost

Vår härliga frukostbuffé är inte enbart till för våra hotellgäster. Ni är varmt välkomna utifrån om ni är sugna på en god frukost!

Tänk på att boka i förväg på telefon 0121-109 00

Buffén står framdukad på följande tider:

22/6-13/8 serveras den

Vardag: 07:00-10:00

Lördag & söndag samt helgdagar: 08:00-10:00

Måndag – Fredag 150 kr/vuxen 75 kr/ barn upp till 12 år
Lördag & Söndag 175 kr/vuxen 85 kr/ barn upp till 12 år

Välkomna att boka!

Månadens Meny

Klassisk Skagen

Löjrom- surdeg- örtsallad
Toast Skagen
Roe - sourdough - herbsalad

****

Svensk Gödkalv

Barberque - baconrösti - rödvinssås - primörer
Swedish veal
Barbeque - bacon grated potato - redwine sauce - vegetables

****

Fläderpannacotta

Gurka - bergamott - ängssyra
Elderpannacotta
Cucumber - bergamot - sorrel

Tre rätter/ Three courses   559 kr



Till detta rekommenderar vi följande vinpaket:
We recommend following winepackage:

Till förrätten
Villa Wolf
Druva
: Riesling
Land: Tyskland
Ursprung: Pfalz

**

Till varmrätten

Trofune Barbera d´ Asti
Druvor: Barbera
Land: Italien
Ursprung: Piemonte

***

Till desserten
Castello di Brolio vin Santo

Druvor: Malvasia
Land: Italien
Ursprung: Toscana

320 kr

Festmenyer

Menyerna gäller för minst 10 personer av samma meny (man kan ej blanda menyer, undantaget om det finns vegetarianer i sällskapet som vill ha vegetarisk meny) och förbeställes en vecka i förväg på telefonnummer 0121-10900

Meny 1.
Crepes HKH (dillhollandaisestuvade räkor)
Kalvfilé Oscar med pommes parisienne
Hemgjord vaniljglass med varm hjortronsylt & punschgrädde
675 kr/person.

Meny 2.
Laxlindad skaldjursbakelse med avokadocréme och löjrom
Filet Mignon Black & White
Chokladcréme med hallonbavaroise & saltlakritsmaräng
705 kr/person.

Meny 3.
Skagencanapé
Oxfilé med pepprig cognacsgräddsås & potatisterrine
Créme brûlée med bärsallad
650 kr/person.

Meny 4.
Kallrökt lax fylld med kräftröra & dillpannacotta
Grillad kalvrygg med tryffelsås samt primörer & pommes fondant
Tobleroneparfait med crunch, chokladkex & säsongens frukter
590 kr/person.

Meny 5.
Kryddosttarte med husets citrongravade lax
Hjortytterfilé med gräddbräserade kantareller och rostad mandelpotatis
Nougatparfait med pecannötsflarn
645 kr/person.

Meny 6.
Skaldjurssallad med Rhode Islandsås & Toast Melba
Ugnsbakad piggvar med rödvinsås, rödlökssmör, primörer & pressad potatis
Chokladterrine med myltade bär & italiensk maräng
725 kr/person.

Meny 7.
Ankleverparfait med portvinskokta fikon och rågbrödschips
Rödingfilé med nykokt sparris och löjromshollandaise
Chokladmousse i nät med färska hallon
595 kr/person.

Meny 8. (vegetariskt alternativ)
Kryddig ostpaj med rotfruktcrudité
Spenat och ricottafylld savoykål med ljummen bulgursallad och rostad paprikasky
Dessert – välj från ovanstående menyer
450 kr/person.

Student & Balmenyer

Modernare variant:
-Sallad på serranoskinka, färsk sparris & trädgårdstomater samt rucculacrème &  surdegscrutonger.
-Örtöverbakad kalvrygg med ragu på merguezkorv & bönvariation samt pistou & en grön cheesecake
-Chokladbakelse smaksatt med tonkabönor serveras med passionsfruktssorbet samt hallon &  myntakompott.
Pris: 595 kr.

En klassiker:
-Skagen toppad med dillsallad serveras med Toast Melba & en citronklyfta
-Fläskfilé Charlemagne serveras med portvinsstuvade champinjoner, Bearnaise sås, en grillad  plommontomat, löksauterad  Haricots Verts samt persiljestekt Pommes Parisienne
-Hemlagad vaniljglass med färska jordgubbar, chokladsigill & vispad grädde
Pris: 595 kr.

Vegetarisk meny:
-Rödbetscarpaccio med rostad nötmüsli, senapskål & raspad pepparrot samt kallpressad rapsolja  & getostcrème
– Zucchinilindad smörbönspuck med en potatis- & blomkålsterrine serveras med rostad  plommontomatsallad & lökcrème
-Vaniljparfait med bär och hallonsås
Pris: 440 kr.

I dessa menyer ingår en välkomstdrink (mousserande vin), en flaska mellanöl alternativt mineralvatten/läsk till förrätten, 1½ glas vin av god kvalitet, alternativt en flaska öl eller cider klass 3 till varmrätten. Menyerna kan bara beställas i samband med bokning av studentbal.

Vinlista
Dagens rätt

Dagens rätt v.35 serveras mån - fre
Kl. 11.30 -15.00
Pris: 120:-

Måndag 26/8
Pocherad lax med dillhollandaisesås och sparris

Hjortfärslimpa med enbärsgräddsås, rostad blomkål och potatispuré

Tisdag 27/8
Pocherad torsk med äggsås, ångade primörer och kokt potatis

Nattbakad kotlettrad med rosépepparsås och potatisgratäng

Onsdag 28/8
Stekt rödtunga med champinjoner, bakad tomat, brynt smör och rostad mandelpotatis

Pannbiff med löksky, stekt kulpotatis och rostad spetskål

Torsdag 29/8
Västerbottenbakad koljarygg med chablisås samt ugnsrostad palsternacka

Biffstek mexicana med råstekt potatis och grillad majs

Fredag 30/8
Kokt flundrafilé med kräftor i dillsås

Svensk kycklingfilé med dragonsås och rostad potatis

Veckans vegetariska

Morotsfritters med myntayoghurt  och ristimbal

Spenat och ricottafylld cannelloni med tomat och basilika

Fisk och skaldjur är naturligtvis MSC märkt från hållbart fiske.
Vi eftersträvar närproducerade och svenska råvaror

Med reservation för ändringar i menyn

Konferensmeny

Konferensmeny V.35

Måndag
Grillad torsktournedos med rödbetssmörsås , rostad getost samt örtpotatispuré

Tisdag
Stekt kungsflundrafilé med basilikasås och vårprimörer, samt sparrispotatis

Onsdag
Porcherad svensk gösfilé med sparris, Rieslingsås samt örtpotatis

Torsdag
Halstrad hälleflundra med kräftstjärtar i krondillssky samt
smörstompad potatis

Fredag
Laxschnitzel med sikromsås, bakad purjolök samt duchesspotatis

MIDDAG

Förrätt: Räkcanapé med krassesallad

Huvudrätt: Örtbakad lammytterfilé med rosmarindoftande rödvinsås samt fransk potatisgratin

Dessert: Lingonparfait med lakritsmaräng

Helgdagens

Serveras lördagar & Söndagar 13:00-15:00

förrätter

Svenska klassiker med skagen, kallrökt lax och Brunnens sill

189:-

Jordärtskocksoppa med knaperstekt bacon och örtkrutonger

147:-

Varmrätt

Kräft och laxfärserad rödtungefilé med krondillssås, smörslungade rotsaker och potatisstomp

Svensk Oxfilé med choronsås rostad potatis och palsternacksbakelse

229:-

Dessert

Chokladmousse med hallonsorbet

Fläderpannacotta med kolasmulor och

Äppelkaka med vaniljsås

89:-

A la Carte

FÖRRÄTTER/STARTERS

Klassisk Skagen
Löjrom - surdeg - örtsallad
Toast Skagen
Roe - sourdough - herbsalad

149 kr

Tonfisksashimi
 Melon - persika - yuzu - ris - sakura - seasam
 Tunasashimi
Melon - peach - yuzu - rice - sakura - sesame

169 kr

Variation på tomat
 Blekselleri - mild chili - örter - sichuanpeppar - surdeg
Variety of tomato
Celery - chili - herbs - sichuan peppar - sourdough

129 kr

VARMRÄTTER/MAIN COURSE

 Marulk
Färskpotatis– brynt smör – primörer
 Monkfish
Fresh potato - browned butter - vegetables

329 kr

 Svensk Gödkalv
Barberque - baconrösti - rödvinssås - primörer
 Swedish veal
Barbeque - bacon grated potato - redwine sauce - vegetables

349 kr

 Brunnens plankstek
Välj din favorit
Lax  229 kr  Halloumi 209 kr  Oxfilé 279 kr
Beef steak on a plank
Choose your favorite:
Salmon - Halloumi - Tenderloin

Brunnens Klassisker

Varmrökt Finnölax

serveras med dillstuvad potatis & senapskräm

 Smoked Finnölax served with dill potatoes & mustard sauce

229 kr

Kalvschnitzel a la Lagberg

serveras med ansjovissmör, kapris & citron

Vealschnitzel a la Lagberg served with anchovy butter, capers & lemon

229 kr

Biff Rydberg

(Tärnad oxfilé, tärnad potatis & tärnad gul lök
serveras med Dijonsenaps crème & äggula)

Beef Rydberg

(Diced beef, diced potatoes and diced yellow onion served with
Dijon Mustard cream & egg yolk)

229 kr

DESSERT/DESSERTS

Fläderpannacotta
Gurka - bergamott - ängssyra
Elderpannacotta
Cucumber - bergamot - sorrel

 95 kr

 Färska jordgubbar
Mjölk - vanilj - choklad
Fresh strawberries
Milk - vanilla - chocolate

115 kr

Crème Brûlée
Honung - kaffe - mandel
Crème Brûlée

115 kr

Chokladtryffel 2 st
Two truffles

60 kr

Ett gott slut:
Två sorters tryffel, dubbel espresso & 2 cl lagrad rom
Two truffles, double espresso & 2 cl rum

115 kr

Vi samarbetar med närliggande producenter och största möjliga mån svenska råvaror

Barnmeny

Spagetti Bolognese
75 kr

Oxfilé med pommes frites och bearnaisesås
Tenderloin with french fries and bearnaisesauce
95 kr

Laxspett med färsk potatis och limecrème
Salmon skewers with fresh potato and limecream

95 kr

Plättar med sylt och grädde
Small pancakes with jam and cream

65 kr

Glass med topping
Ice cream with topping
45 kr

Barn upp till och med 12 år kan få rätter från a la carte-matsedeln till halva priset.

Afternoon tea

Brunnens Afternoon Tea
Förbokas alltid

Serveras fredagar och lördagar, ibland även övriga vardagar kl 15.00-16.00

Vi serverar följande:
– Våfflor med sylt & grädde
– Scones med hemgjorda marmelader & ostar
– Kakor från Brunnens bageri
– Frukt
– Kaffe & Te, saft till barnen

På fredagar och lördagar serveras även paj med sallad.
Glutenfria & laktosfria alternativ finns att erbjuda ( förbeställes )

Pris
Vardag: 145 kr/person, 90 kr/barn 3-12 år
Fredag och Lördag: 235 kr/person, 150 kr/barn 3-12 år.

 Vänligen ring och förboka på telefon 0121-109 00

Specialmenyer & Erbjudanden

X