Skip to content

0121-109 00

info@sbrunn.se

Restaurangen

middag

I restaurangen kan man äta lunch måndag till fredag. På kvällarna serverar vi à la carte. I vår vinlista finns ett sortiment med viner från hela världen. På eftermiddagarna, måndag till lördag serverar vi Brunnens afternoon tea med bl.a. nybakade scones med marmelader, nygräddade våfflor med sylt och grädde, tårta och hembakade kakor.

Vår matfilosofi

När det gäller kött och grönt försöker vi i den mån det är möjligt att använda svenska råvaror och gärna med så korta transporter som möjligt.

När det gäller fisk så kommer det mesta från Atlanten, Sverige och Norge. Vi har alltid koll så att allt från havet kommer från hållbart fiske där det finns stadiga bestånd. Vi vet alltid från vilka regioner, zoner samt fångstsätt om det är så att man är intresserad som gäst.

Det vi strävar efter är att ge gästen den bästa slutprodukten genom att ta ansvar för vår jord, tänka på miljön och respektera råvaran.

Vi byter successivt ut frukostbuffén så den blir helt ekologisk och KRAV-certifierat, det är ett steg mot att bli ett Svanenmärkt hotell.

Restaurangen

middag

I restaurangen kan man äta lunch måndag till fredag. På kvällarna serverar vi à la carte.

I vår vinlista finns ett sortiment med viner från hela världen.

Måndag till lördag, på eftermiddagarna, serverar vi Brunnens afternoon tea med bl.a. nybakade scones med marmelader, nygräddade våfflor med sylt och grädde, tårta och hembakade kakor.

Vår matfilosofi

När det gäller kött och grönt försöker vi i den mån det är möjligt att använda Svenska råvaror och gärna med så korta transporter som möjligt.

När det gäller fisk så kommer det mesta från Atlanten, Sverige och Norge, vi har alltid koll så att allt från havet kommer från schysst fiske där det finns stadiga bestånd, vi vet alltid från vilka regioner, zoner samt fångstsätt om det är så att man är intresserad som gäst.

Det vi strävar efter är att ge gästen den bästa slutprodukten genom att ta ansvar för vår jord, tänka på miljön och respektera råvaran.

Vi byter successivt ut frukostbuffén så den blir helt ekologisk, detta är ett steg mot att bli ett Svanenmärkt hotell

Våra Menyer

Frukost

Vår härliga frukostbuffé är inte enbart till för våra hotellgäster. Ni är varmt välkomna utifrån om ni är sugna på en god frukost!

Tänk på att boka i förväg på telefon 0121-109 00

Buffén står framdukad på följande tider:

Vardag: 06:00-10:00

Lördag & söndag samt helgdagar: 08:00-10:30

Måndag – Fredag 150 kr/vuxen 75 kr/ barn upp till 12 år
Lördag & Söndag 175 kr/vuxen 85 kr/ barn upp till 12 år

Välkomna att boka!

Brunch

Vi dukar upp brunch på Brunnen!

Här kan du njuta en varierande brunch och med möjlighet att komplettera smakerna själv. För den som är sötsugen finns även ett mäktigt dessertbord, mycket från kökets egna bageri, godsaker som passar alla.
 
  • Pris: 295 kr inkl kaffe och te
  • (Halva priset för barn upp till 10 år)
  • När: Söndagar kl 12-16

Brunchmusik, Roland Engdahl

Boka på 0121-109 00 eller info@sbrunn.se

Månadens Meny

Månadens meny

*
Räk & Musselroulade
Bottarga ~ Blomkål ~ Timjan ~ Gräddfil

**
Svensk oxfilé
Koreansk skysås ~ Svart ris ~ Kimchi ~ Grönkål

***
Äppelpaj på vårt vis
Höstäpple ~ Tahitivanilj ~ Kardemumma ~ Havre

559kr

Kvällens rekommenderade vinpaket
Till förrätten
Villa Wolf
Druva: Riesling
Ursprung: Pfalz Land: Tyskland

Till varmrätten
Catena
Druva: Malbec
Ursprung: Mendoza Land: Argentina

Till desserten
Rojal Tokaji Blue Label 5 puttonyos
Druva: Furmint, Hárslevelü, Muscat a Petit Grains
Ursprung: Tokaji Land: Ungern

320 kr

Festmenyer

Menyerna gäller för minst 10 personer av samma meny (man kan ej blanda menyer, undantaget om det finns vegetarianer i sällskapet som vill ha vegetarisk meny) och förbeställes en vecka i förväg på telefonnummer 0121-10900

Meny 1.
Crepes HKH (dillhollandaisestuvade räkor)
Kalvfilé Oscar med pommes parisienne
Hemgjord vaniljglass med varm hjortronsylt & punschgrädde
675 kr/person.

Meny 2.
Laxlindad skaldjursbakelse med avokadocréme och löjrom
Filet Mignon Black & White
Chokladcréme med hallonbavaroise & saltlakritsmaräng
705 kr/person.

Meny 3.
Skagencanapé
Oxfilé med pepprig cognacsgräddsås & potatisterrine
Créme brûlée med bärsallad
650 kr/person.

Meny 4.
Kallrökt lax fylld med kräftröra & dillpannacotta
Grillad kalvrygg med tryffelsås samt primörer & pommes fondant
Tobleroneparfait med crunch, chokladkex & säsongens frukter
590 kr/person.

Meny 5.
Kryddosttarte med husets citrongravade lax
Hjortytterfilé med gräddbräserade kantareller och rostad mandelpotatis
Nougatparfait med pecannötsflarn
645 kr/person.

Meny 6.
Skaldjurssallad med Rhode Islandsås & Toast Melba
Ugnsbakad piggvar med rödvinsås, rödlökssmör, primörer & pressad potatis
Chokladterrine med myltade bär & italiensk maräng
725 kr/person.

Meny 7.
Ankleverparfait med portvinskokta fikon och rågbrödschips
Rödingfilé med nykokt sparris och löjromshollandaise
Chokladmousse i nät med färska hallon
595 kr/person.

Meny 8. (vegetariskt alternativ)
Kryddig ostpaj med rotfruktcrudité
Spenat och ricottafylld savoykål med ljummen bulgursallad och rostad paprikasky
Dessert – välj från ovanstående menyer
450 kr/person.

Student & Balmenyer

Modernare variant:
-Sallad på serranoskinka, färsk sparris & trädgårdstomater samt rucculacrème &  surdegscrutonger.
-Örtöverbakad kalvrygg med ragu på merguezkorv & bönvariation samt pistou & en grön cheesecake
-Chokladbakelse smaksatt med tonkabönor serveras med passionsfruktssorbet samt hallon &  myntakompott.
Pris: 595 kr.

En klassiker:
-Skagen toppad med dillsallad serveras med Toast Melba & en citronklyfta
-Fläskfilé Charlemagne serveras med portvinsstuvade champinjoner, Bearnaise sås, en grillad  plommontomat, löksauterad  Haricots Verts samt persiljestekt Pommes Parisienne
-Hemlagad vaniljglass med färska jordgubbar, chokladsigill & vispad grädde
Pris: 595 kr.

Vegetarisk meny:
-Rödbetscarpaccio med rostad nötmüsli, senapskål & raspad pepparrot samt kallpressad rapsolja  & getostcrème
– Zucchinilindad smörbönspuck med en potatis- & blomkålsterrine serveras med rostad  plommontomatsallad & lökcrème
-Vaniljparfait med bär och hallonsås
Pris: 440 kr.

I dessa menyer ingår en välkomstdrink (mousserande vin), en flaska mellanöl alternativt mineralvatten/läsk till förrätten, 1½ glas vin av god kvalitet, alternativt en flaska öl eller cider klass 3 till varmrätten. Menyerna kan bara beställas i samband med bokning av studentbal.

Vinlista
Dagens rätt

Serveras på Söderköpings Brunn

11:30-15:00

Pris 120:-

Måndag 18/11

Spenatfylld rödspättafilé med saffranssås och mandelpotatis
***

Serrano och parmesan gratinerad fläskschnitzel, rödvinsås och stekt potatis

 Tisdag 19/11

Fiskspett med het pumpasallad och ris

***

Majskyckling med mangosalsa och pepparsås samt vildris

Onsdag 20/11

Stekt torskrygg med rödbetor kapris och rosmarinsmör

***

 Nötfärsbiff med hjortron och chilismör , rostad persiljerot samt friterad sötpotatis

 Torsdag 21/11

Halstrad lax med tomatrisotto och basilikabuljong

***

Kroppkakor med lingon och skirat smör

***

Ärtsoppa med fläsk, pannkaka, sylt och grädde

Fredag 22/11

Stekt rödtunga med hasselnöt och västerbottenpesto, vitvinssås och dillad potatis

***

Kalvstek med gräddsås, gelé och gurka

 Veckans vegetariska  

Bulgur fyllda Savojkålrullar med tomatsås

***

Tofu i het kokossås serveras med äggnudlar

Fisk och skaldjur är naturligtvis MSC märkt från hållbart fiske.
Vi eftersträvar närproducerade och svenska råvaror

Med reservation för ändringar i menyn

Konferensmeny

Konferens meny V 47

Måndag Stekt gösfilé med ansjovisgräddsås och rostad kulpotatis

Tisdag Pocherad kungsflundra med kräftsås och pommes dushesse

Onsdag Halstrad lubb med citrongräddsås och grönsaksbakelse

Torsdag Fuille de brick inbakad rödingfilé med färskost, räkor och pepparrot

Fredag Grillad tonfisk med lökbrynta kantareller lime tzatziki och rostade rotsaker

MIDDAG

Förrätt: Räk och mussel roulad med regnbågsrom och crème fraiche

Huvudrätt: Vildsvinsytterfilé med potatis och Västerbottenterrin samt mörk viltsås och baconrostad brysselkål

Dessert: Hjortronparfait med myltade bär och rostad vit choklad

 

Till konferenslunchen serveras alltid ett köttalternativ eller vegetariskt.

Helgdagens

Serveras lördagar 13:00-16:00

Förrätter

Klassisk toast Skagen

125:-

Jordärtskocksoppa med knaperstekt bacon och örtkrutonger

125:-

Varmrätt

Kräft och laxfärserad rödtungefilé med krondillssås, smörslungade rotsaker och potatisstomp

Svensk Kalvytterfilé med choronsås rostad potatis och palsternacksbakelse

185:-

Dessert

Chokladmousse med hallonsorbet

Björnbärspannacotta med kolasmulor och coulie

Äppelkaka med vaniljsås

75:-

A la Carte

al a carte

Förrätter

Ostron 4 st
Roquefort eller Vitlöksgratinerad
180 kr

Getost
Rödbeta ~ Blåbär ~ Hasselnötter ~ Vinäger
145 kr

Rådjur
Trattkantareller ~ Rotselleri ~ XO Prästost ~ Höstryffel
189

Räk & Musselroulade
Bottarga ~ Blomkål ~ Timjan ~ Gräddfil
169

Varmrätter

Grisrygg
Pumpa ~ Rostad vitlök ~ Långlagrad parmesan ~ Rucola
229 kr

Svensk oxfilé
Koreansk skysås ~ Svart ris ~ Kimchi ~ Grönkål
319

Hälleflundra
Jordärtskocka ~ Karl Johansvamp ~ Lingon
299

Desserter

Äppelpaj på vårt vis
Höstäpple ~ Tahitivanilj ~ Kardemumma ~ Havre
97 kr

Blomsterhonung
Havssalt ~ Färskost ~ Lime ~ Lönnsirap
119 kr

Björnbär
Rågbröd ~ Baileys ~ Kaffe ~ Maragdachoklad
109

Chokladtryffel 2 st
Two truffles

60 kr

Ett gott slut:
Två sorters tryffel, dubbel espresso & 2 cl lagrad rom

Two truffles, double espresso & 2 cl rum

115 kr

Vi samarbetar med närliggande producenter och största möjliga mån svenska råvaror

Barnmeny

Spagetti Bolognese
75 kr

Oxfilé med pommes frites och bearnaisesås
Tenderloin with french fries and bearnaisesauce
95 kr

Laxspett med färsk potatis och limecrème
Salmon skewers with fresh potato and limecream

95 kr

Plättar med sylt och grädde
Small pancakes with jam and cream

65 kr

Glass med topping
Ice cream with topping
45 kr

Barn upp till och med 12 år kan få rätter från a la carte-matsedeln till halva priset.

Afternoon tea

Brunnens Afternoon Tea
Förbokas alltid

Serveras fredagar, ibland även övriga vardagar kl 15.00-16.00 och på lördagar mellan 14.00-17.00

Vi serverar följande:
– Våfflor med sylt & grädde
– Scones med hemgjorda marmelader & ostar
– Kakor från Brunnens bageri
– Frukt
– Kaffe & Te, saft till barnen

På fredagar och lördagar serveras även paj med sallad.
Glutenfria & laktosfria alternativ finns att erbjuda ( förbeställes )

Pris
Vardag: 145 kr/person, 90 kr/barn 3-12 år
Fredag och Lördag: 235 kr/person, 150 kr/barn 3-12 år.

 Vänligen ring och förboka på telefon 0121-109 00

X