Skip to content

0121-109 00

info@sbrunn.se

Restaurangen

middag

I restaurangen kan man äta lunch måndag till fredag. På kvällarna serverar vi à la carte. I vår vinlista finns ett sortiment med viner från hela världen. På eftermiddagarna, måndag till lördag serverar vi Brunnens afternoon tea med bl.a. nybakade scones med marmelader, nygräddade våfflor med sylt och grädde, tårta och hembakade kakor.

Vår matfilosofi

När det gäller kött och grönt försöker vi i den mån det är möjligt att använda svenska råvaror och gärna med så korta transporter som möjligt.

När det gäller fisk så kommer det mesta från Atlanten, Sverige och Norge. Vi har alltid koll så att allt från havet kommer från hållbart fiske där det finns stadiga bestånd. Vi vet alltid från vilka regioner, zoner samt fångstsätt om det är så att man är intresserad som gäst.

Det vi strävar efter är att ge gästen den bästa slutprodukten genom att ta ansvar för vår jord, tänka på miljön och respektera råvaran.

Vi byter successivt ut frukostbuffén så den blir helt ekologisk och KRAV-certifierat, det är ett steg mot att bli ett Svanenmärkt hotell.

Restaurangen

middag

I restaurangen kan man äta lunch måndag till fredag. På kvällarna serverar vi à la carte.

I vår vinlista finns ett sortiment med viner från hela världen.

Måndag till lördag, på eftermiddagarna, serverar vi Brunnens afternoon tea med bl.a. nybakade scones med marmelader, nygräddade våfflor med sylt och grädde, tårta och hembakade kakor.

Vår matfilosofi

När det gäller kött och grönt försöker vi i den mån det är möjligt att använda Svenska råvaror och gärna med så korta transporter som möjligt.

När det gäller fisk så kommer det mesta från Atlanten, Sverige och Norge, vi har alltid koll så att allt från havet kommer från schysst fiske där det finns stadiga bestånd, vi vet alltid från vilka regioner, zoner samt fångstsätt om det är så att man är intresserad som gäst.

Det vi strävar efter är att ge gästen den bästa slutprodukten genom att ta ansvar för vår jord, tänka på miljön och respektera råvaran.

Vi byter successivt ut frukostbuffén så den blir helt ekologisk, detta är ett steg mot att bli ett Svanenmärkt hotell

Våra Menyer

Frukost

Vår härliga frukostbuffé är inte enbart till för våra hotellgäster. Ni är varmt välkomna utifrån om ni är sugna på en god frukost!

Tänk på att boka i förväg på telefon 0121-109 00

Buffén står framdukad på följande tider:

Vardag: 06:00-10:00

Lördag & söndag samt helgdagar: 08:00-10:30

Måndag – Fredag 150 kr/vuxen 75 kr/ barn upp till 12 år
Lördag & Söndag 175 kr/vuxen 85 kr/ barn upp till 12 år

Välkomna att boka!

Festmenyer

Menyerna gäller för minst 10 personer av samma meny (man kan ej blanda menyer, undantaget om det finns vegetarianer i sällskapet som vill ha vegetarisk meny) och förbeställes en vecka i förväg på telefonnummer 0121-10900

Meny 1.
Crepes HKH (dillhollandaisestuvade räkor)
Kalvfilé Oscar med pommes parisienne
Hemgjord vaniljglass med varm hjortronsylt & punschgrädde
675 kr/person.

Meny 2.
Laxlindad skaldjursbakelse med avokadocréme och löjrom
Filet Mignon Black & White
Chokladcréme med hallonbavaroise & saltlakritsmaräng
705 kr/person.

Meny 3.
Skagencanapé
Oxfilé med pepprig cognacsgräddsås & potatisterrine
Créme brûlée med bärsallad
650 kr/person.

Meny 4.
Kallrökt lax fylld med kräftröra & dillpannacotta
Grillad kalvrygg med tryffelsås samt primörer & pommes fondant
Tobleroneparfait med crunch, chokladkex & säsongens frukter
590 kr/person.

Meny 5.
Kryddosttarte med husets citrongravade lax
Hjortytterfilé med gräddbräserade kantareller och rostad mandelpotatis
Nougatparfait med pecannötsflarn
645 kr/person.

Meny 6.
Skaldjurssallad med Rhode Islandsås & Toast Melba
Ugnsbakad piggvar med rödvinsås, rödlökssmör, primörer & pressad potatis
Chokladterrine med myltade bär & italiensk maräng
725 kr/person.

Meny 7.
Ankleverparfait med portvinskokta fikon och rågbrödschips
Rödingfilé med nykokt sparris och löjromshollandaise
Chokladmousse i nät med färska hallon
595 kr/person.

Meny 8. (vegetariskt alternativ)
Kryddig ostpaj med rotfruktcrudité
Spenat och ricottafylld savoykål med ljummen bulgursallad och rostad paprikasky
Dessert – välj från ovanstående menyer
450 kr/person.

Student & Balmenyer

Modernare variant:
-Sallad på serranoskinka, färsk sparris & trädgårdstomater samt rucculacrème &  surdegscrutonger.
-Örtöverbakad kalvrygg med ragu på merguezkorv & bönvariation samt pistou & en grön cheesecake
-Chokladbakelse smaksatt med tonkabönor serveras med passionsfruktssorbet samt hallon &  myntakompott.
Pris: 595 kr.

En klassiker:
-Skagen toppad med dillsallad serveras med Toast Melba & en citronklyfta
-Fläskfilé Charlemagne serveras med portvinsstuvade champinjoner, Bearnaise sås, en grillad  plommontomat, löksauterad  Haricots Verts samt persiljestekt Pommes Parisienne
-Hemlagad vaniljglass med färska jordgubbar, chokladsigill & vispad grädde
Pris: 595 kr.

Vegetarisk meny:
-Rödbetscarpaccio med rostad nötmüsli, senapskål & raspad pepparrot samt kallpressad rapsolja  & getostcrème
– Zucchinilindad smörbönspuck med en potatis- & blomkålsterrine serveras med rostad  plommontomatsallad & lökcrème
-Vaniljparfait med bär och hallonsås
Pris: 440 kr.

I dessa menyer ingår en välkomstdrink (mousserande vin), en flaska mellanöl alternativt mineralvatten/läsk till förrätten, 1½ glas vin av god kvalitet, alternativt en flaska öl eller cider klass 3 till varmrätten. Menyerna kan bara beställas i samband med bokning av studentbal.

Vinlista
Dagens rätt

Serveras på Söderköpings Brunn

11:30-15:00

Pris 120:-

Måndag 2/12

Skaldjursgratinerad spättafilé med pommes duchesse

***
Grekiska nötfärsbiffar med tomatsås och örtrostad potatis   

Tisdag 3/12

Stekt torskrygg med basilikasås, rostade primörer och pressad potatis

*** 

Fransk oxgryta med champinjoner, pärllök, bacon och ris

Onsdag 4/12
Laxfärsquineller med hummersås, juliennegrönsaker och dillpotatis

***

Plommonspäckad fläskkarré med äpplemos, gräddsås och ärtor

Torsdag 5/12

Stekt gösfilé med örtsås, saltbakade betor och rotsakspuck

***

Biff à la Lindström med stekt ägg, skysås och stekt potatis

Fredag 6/12

Bohusgryta med aioli, vitlöksbröd och örtsallad

***
Fläsknoisette med chasseursås och purjolökspotatis

Veckans vegetariska

Tortelloni med ricotta och spenat i kantarellsås

***

Blomkålscurry med grönsaksris

Fisk och skaldjur är naturligtvis MSC märkt från hållbart fiske.
Vi eftersträvar närproducerade och svenska råvaror

Med reservation för ändringar i menyn

Konferensmeny

Konferens meny V 49

Måndag Pepparstekt lax med dillhollandaise, räkor och örter

Tisdag Ugnsbakad torskrygg, karamelliserad citron och ruccolapotatis

Onsdag Potatisstekt rödingfilé med limecrème och smörslungad babyspenat

Torsdag Stekt hjälmargös med krondillsås och potatis samt morotsstomp

Fredag Bohusgryta med aioli och örttopping

MIDDAG

Förrätt:

Sotad fänkålsgravad lax med chili och ingefärscremé

Huvudrätt:

Helstekt kalvytterfilé med murkelsås,  rostad potatis och höstgrönsaker

Dessert:

Chokladpastej med nypon och chilireduktion , bär och chokladsmulor

 

Till konferenslunchen serveras alltid ett köttalternativ eller vegetariskt.

Barnmeny

Spagetti Bolognese
75 kr

Oxfilé med pommes frites och bearnaisesås
Tenderloin with french fries and bearnaisesauce
95 kr

Laxspett med färsk potatis och limecrème
Salmon skewers with fresh potato and limecream

95 kr

Plättar med sylt och grädde
Small pancakes with jam and cream

65 kr

Glass med topping
Ice cream with topping
45 kr

Barn upp till och med 12 år kan få rätter från a la carte-matsedeln till halva priset.

Öppetider

ÖPPETTIDER RESTAURANGEN

( Köket stänger kl 21 kvällstid )

NOVEMBER

Mån- fre: 11.30-22.00
Lörd: 13.00- Sent
Sön: 12.00-17.00

DECEMBER

Mån-fred: 11.30-22.00
Lör: 12.00- Sent
Sön: 12.00-18.00

Julafton 24/12 serveras julbord
12.00-14.00 samt 15.00-17.00

25- 26/12 13.00-22.00
27/12 11.30-22.00
28/12 13.00- Sent
29/12 12.00-17.00
30/12 11.30- Sent
Nyårsafton 13.00- Sent

JANUARI

Nyårsdagen Stängt
Mån-fre 11.30-22,00
Lör: 13.00- Sent
Sön: 12.00-17.00

Trettondagsafton: 5/1 12.00-22.00
Trettondedag jul: 6/1 12.00-17.00

FEBRUARI

Mån-fred: 11.30-22.00
Lör: 13.00- Sent
Sön: 12.00-17.00

Alla hjärtans dag: 11.30-22.00

MARS

Mån-fred: 11.30-22.00
Lör: 13.00- Sent
Sön: 12.00-17.00

För bordsbokning ring: 0121-109 00

Välkomna!

X